Het probleem van niet-helende breuken ("pseudoartrose") treft in Europa elk jaar zo'n 500 kinderen. Sommigen hebben reeds een breuk bij de geboorte, anderen lopen deze vaak op tijdens hun eerste jaar. Omdat deze aandoening aangeboren is spreken we van een congenitale pseudoartrose. Door de slechte kwaliteit van het beenvlies en omdat het bot zelf geen genezingscapaciteit heeft op de plaats van de breuk is heling bijna niet mogelijk.
De medische wereld heeft helaas nog geen pasklare oplossing voor dit ingewikkeld probleem. Een reeks chirurgische ingrepen volgt elkaar in snel tempo op (bottransport, extern fixatiesysteem, ...), zonder enige garantie op succes. Amputatie is vaak de enige uitweg ...
Steun bieden om het vergevorderde onderzoek naar deze problematiek een beslissende duw in de rug te geven. Dit onderzoek, uitgevoerd door "Prometheus" - de onderzoeksdevisie van skeletale weefselregeneratie aan de KU Leuven - broedt op een behandeling die het aantal operaties drastisch kan verminderen en hoop geeft op een blijvende genezing. Bone4Kids heeft concreet als doel het onderzoeksteam en administratief personeel te betalen, het experimentele en klinische onderzoek te ondersteunen, wetenschappelijke lezingen in te richten en beurzen toe te kennen. Zo geven we kinderen met een niet-helend botdefect uitzicht op een betere toekomst!
Farma- en biotechbedrijven zijn niet bereid om te investeren in de nieuwe therapie omdat die - door het lage aantal patiënten en ook door de complexiteit van deze patiëntjes - voor hen niet winstgevend is en te risicovol is. In samenwerking met het Leuvens Universiteitsfonds wil Bone4Kids geld inzamelen om de nieuwe therapie te financieren.
Dit fonds werd opgericht onder de vleugels van het Leuvens Universiteitsfonds. Deze zorgt voor de stevige structuur waar wij als oprichters kunnen op bouwen. De oprichters zijn: de onderzoekers die de therapie ontwikkelen (KU Leuven), een orthopedisch chirurg die deze patiëntjes behandelt (UZ Leuven), een professor emeritus in de genetica (UZ Leuven), een patientenorganisatie (NFKontakt) en de mama van Roseline, een kindje met dergelijk botdefect.
Aeschylus represents a platform dedicated to harnessing the science and technology passions of private organisations and venture philanthropists by channeling them to exclusive R&D (Research and Development) sponsorship opportunities with high social impact. Aeschylus represents an exciting new extension to the traditional European philanthropic scene.
ga naar de website